Tüntetés Barroso és a Transzatlanti Kereskedelmi paktum (TTIP) ellen 2014. szeptember 11-én 14 órától a Corvinus Egyetem főbejárata előtt

TTIP

2014. szeptember 11-én, csütörtökön, az európai neoliberalizmus keresztapját :José Manuel Barrosot, az Európai Unió Bizottságának leköszönő elnökét díszdoktorrá avatják azon a Corvinus egyetemen, ahonnan a Fidesz rezsim Marx szobrát próbálja eltávolíttatni, ismét súlyosan sértve ezzel egyetemi autonómiáját.

Az Orbán Viktor és José Manuel Barroso által támogatott Transzatlanti Kereskedelmi Paktum célja, hogy az amerikai vállalatokat – többek között előnyös vámokkal – óriási gazdasági előnybe hozza Európában, amelynek következtében rengeteg ember fog elszegényedni. Ezt a paktumot titokban hozták meg, és semmilyen népszavazás nem erősítette meg.

Célunk felhívni a társadalom figyelmét, hogy a neoliberális hatalmi körök újabb kizsákmányoló hulláma fenyegeti a társadalmunkat. Ezért minden állásáért, nyugdíjáért, béréért, megélhetéséért, oktatásáért és demokratikus jogaiért küzdő embert várunk a tüntetésre.

Helyszín: A Corvinus bejáratai előtt
Időpont: Szeptember 11, csütörtök 14 órától.

Az eseményt az ATTAC Magyarország szervezi. Kontakt: Benyik Mátyás, elnök

Tel: +36 1 282 70 92, Mobil:+36 30 252 43 26, Skype: mbenyik,

E-mail: benyikmatyas@gmail.com

BMK

Kategória: ATTAC Magyarország Egyesület, TTIP | A közvetlen link.