Meghívó a Fridrich Ebert Stiftung Social Europe Talk webinárjára 2021 május 4.-én 14:00 -15:00 között

A Friedrich Ebert Stiftung által támogatott Social Europe Talk sorozat következő epizódjára május 4-én, kedden, közép-európai idő szerint 14.00-15.00 órakor kerül sor, a három nappal későbbi portói szociális csúcstalálkozót megelőzően.

A vitát élőben a Zoom vagy a YouTube linkjén keresztül követheti.

https://us06web.zoom.us/j/81103865071?pwd=a3JtQkQ2Mlg1STlrcGpTOFJheGtmZz09#success
https://www.youtube.com/channel/UC7mClNL0b9EQ86kwojGV7QQ

Most, hogy a 2017-ben elindított szociális jogok európai pillérét cselekvési tervvé alakították át, a kulcsfontosságú szereplőkkel együtt vizsgáljuk meg, hogyan valósítható meg egy mindenkit befogadó Európa. Vajon a „negatív” piaci integráció évtizedes dominanciáját valóban felváltja-e a pozitív, szociálpolitikai fókusz, amikor ezt hagyományosan a tagállamok előjogaként képzelték el? Lehet-e európai szintű megállapodás a szociális befektetés vagy a szociális-ökológiai állam céljáról? Helyes-e, hogy a cselekvési terv a célokra, a nyomon követésre és a finanszírozásra összpontosít, nem pedig az elérni kívánt szociális eredményekre és az ezek eléréséhez szükséges programokra – mint például egy európai szintű munkanélküliség-viszontbiztosítási rendszer -? És mindez megvalósítható-e európai makrogazdasági kormányzás és sokkal nagyobb költségvetési kapacitás nélkül?

A virtuális asztal körül ülnek majd:

José António Vieira da Silva, a portói szociális csúcstalálkozó szervezője és korábbi portugál munkaügyi miniszter.

Agnes Jongerius, az Európai Parlament foglalkoztatási és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának szocialista és demokrata tagja.

Sandra Pereira, Az Európai Parlament foglalkoztatási és szociális ügyek bizottságának alelnöke, A Baloldal

Andreas Botsch, a DGB (Német Szakszervezeti Szövetség) nemzetközi osztályának igazgatója.

A moderátor Robin Wilson, a Social Europe megbízott főszerkesztője lesz.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.