A görög választók Európa reményei

tsipras4b
A görög választások január 25-én megnyitják a lehetőséget, hogy véget vessenek az EU embertelen megszorító politikájának. Az EU kormányainak ez a megszorító politikája milliók életét fenyegeti, tönkreteszi a gazdaságot és antidemokratikus .
Az új görög kormány, amely nemet fog mondani a Trojka diktatúrájára, Európa összes polgárának érdekében jár el és a társadalmi mozgalmak támogatásával a görög adósságválság újratárgyalását fogja kérni, valamint alternatívákat fog kidolgozni a szociális és a kulturális kiadások lefaragásával szemben.

A görög nép demokratikus választásával szemben a fősodor média által keltett hisztéria szöges ellentétben áll az Európai Unió túlnyomó többségének akaratával. A görög választóknak a politikai többség melletti kiállása, amely egy európai adósságkonferencia megtartását , tisztességes minimálbért, egészségügyi ellátást és élelem biztosítását követeli mindenki számára, hozzá fog járulni az alapvető emberi jogok minden európai polgár számára történő helyreállítása érdekében A görög nép jogaival szemben szünet nélkül folytatott politikai és médiakampány csak a pénzügyi befektetők, a bankok, a gazdasági elit és azok politikai támogatóinak profitérdekeit szolgálja Európa-szerte

A megszorításokat Európa-szerte elutasító görög állampolgárokkal és társadalmi mozgalmakkal együtt olyan megoldásokért küzdünk, amelyek felszabadítják társadalmainkat a pénzügyi piacok uralma alól és haladó gazdasági, pénzügyi, társadalmi és környezetvédelmi politikák irányába mutatnak. Ezeket az elveket tartalmazza a 2012-ben elfogadott „Hét alapelv a társadalmak pénzpiacok uralma alól történő felszabadítása érdekében” című közleményünk, amely a következőket tartalmazza: az államháztartás elválasztása a pénzpiacoktól , az adósságcsapdától való megszabadulásunk érdekében a megszorító politikák beszüntetése, intézkedések bevezetése a pénzpiacok hatástalanítására, és a bankszektor demokratikus ellenőrzés alá helyezése. Az alapelvek közé tartoznak még: a vagyonadó és a társasági adó emelése az állaháztartás fenntarthatóságának megalapozása érdekében, az adóelkerülés megszüntetése és pénzügyi embargó bevezetése.az adóparadicsomokra.

Az Európai Attac Hálózat elítéli a Görögországban zajló demokratikus változások elleni izgatást és arra szólítja fel a görög embereket, hogy maradjanak állhatatosak abbéli hitükben, hogy a demokratikus változás lehetséges. Ez nem csak a saját érdekük,hanem a legtöbb európai ember érdeke is, Itt az ideje, hogy visszaszerezzük a demokráciát!

A bejegyzés kategóriája: Görögország
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.